Ukochana nowojorska piekarnia Magnolia dostarczyła nam idealne ciasto, z którym w przyszłym miesiącu będziemy mogli świętować Wielkanoc.
Dostępne w przedsprzedaży w marcu, a w sklepach od 11 kwietnia, pastelowe ciasto imprezowe 6” to jednoczesna uczta dla kubków smakowych i oczu. Trzy kolorowe warstwy – niebieska, tęczowa i różowa – składają się na ten smakołyk, który jest pokryty lukrem i waniliowym kremem maślanym.
Tort w cenie 55 dolarów to całkiem niezły świąteczny interes, ale jeśli szukasz czegoś nieco mniej kosztownego (ale równie ekstrawagancko pysznego), zdecyduj się na tuzin wielkanocnych mini babeczek (22 dolary). Dostępne w przedsprzedaży do końca marca, dostępne są w wersji czekoladowej i waniliowej, z kremem maślanym i mnóstwem kolorowych cukierków.
Magnolia, prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalna marka w świecie nowojorskich piekarni, oferuje obecnie także wiele innych pysznych pozycji w menu, w tym uwielbiany przez wszystkich pudding bananowy z orzechami czekoladowymi. Marcowy pudding miesiąca – zrobiony z ciężkiej śmietany, słodzonego mleka skondensowanego, waniliowego budyniu instant, wody, wafelków waniliowych, bananów i Nutelli – jest już do kupienia w sklepie.
Dzień Świętego Patryka i Pascha również będą traktowane przez Magnolia Bakery. Od 14 marca nowojorczycy mogą skosztować klasycznych babeczek z okazji Dnia Świętego Patryka, z waniliowym i czekoladowym ciastem z waniliowym i czekoladowym kremem maślanym, ozdobionych świątecznymi dekoracjami.
Ku uciesze wszystkich, Matzah Crunch powróci do menu od 21 marca, w sam raz na Paschę (która rozpoczyna się 15 kwietnia). Ten kosztujący 15 dolarów produkt, wykonany z krakersów macy, z dodatkiem cukierków Buttercrunch, ciemnej i białej czekolady, kawałków toffi i dwóch kawałków makaroników, będzie dostępny w przedsprzedaży w marcu, a w sklepach od 11 kwietnia.
Niezależnie od tego, czy jesteś na diecie, czy nie, od połowy marca musisz zrobić miejsce w swoim żołądku na te pyszne słodycze. W końcu wszystkie będą dostępne tylko przez ograniczony czas, a bądźmy szczerzy, jak można odmówić deserowi z Magnolia Bakery?