W Nowym Jorku nie brakuje najlepszej jakości chińskich potraw, ale zawsze jesteśmy gotowi dodać więcej opcji! I dodamy.
Din Tai Fung, popularna i ceniona sieć restauracji z Tajwanu, ogłosiła właśnie plany otwarcia lokalu na Manhattanie! Restauracja podpisała 15-letnią umowę najmu obejmującą około 26 400 stóp kwadratowych, aby otworzyć lokal w Midtown, który otrzyma gwiazdkę Michelin, pod adresem 1633 Broadway – 48-piętrowym wieżowcu biurowym o powierzchni 2,5 miliona stóp kwadratowych pomiędzy 50. a 51. ulicą.
Przez cały czas naszej podróży od restauracji typu „mama-and-pop” założonej na Tajwanie w latach 50-tych do międzynarodowej marki, kładliśmy nacisk na utrzymanie standardów jakości, które dobrze nam służyły. Zasady te obejmują nasze kulinarne aspekty, dzięki którym nasza tradycyjna kuchnia Xiao Long Bao i kuchnia chińska nie mają sobie równych” – powiedział Aaron Yang, wiceprezes Din Tai Fung, w komunikacie prasowym. „Te same standardy odnoszą się do otoczenia, w którym powstają nasze lokale na całym świecie”.
To otwarcie będzie debiutem Din Tai Fung’s Xiao Long Bao i dim sum na Wschodnim Wybrzeżu. Obecnie Din Tai Fung prowadzi 170 restauracji na całym świecie, w tym w Kalifornii, Nevadzie, Oregonie i Waszyngtonie.
Nowojorska restauracja Din Tai Fung ma zostać otwarta w 2023 roku, a jej projektantem jest David Rockwell, twórca wielu ulubionych nowojorskich restauracji.
Ci, którzy chcieliby spróbować bao z Din Tai Fung, mogą zamówić mrożoną wersję za pośrednictwem Goldbelly, która jest dostępna w całym kraju.